Tafels

Industriële eettafel eiken spoorbielzen

Spoorbielzen zijn de dwarsliggers die gebruikt worden bij de aanleg van spoorwegen. Wij gebruiken de eiken varianten, die logischerwijs een goed doorleefde uitstraling hebben. Het hout wordt van tevoren goed schoongemaakt en door ons verwerkt tot tafelbladen. De balken hebben een vast maat van 260 cm lang en zijn 4 cm dik. Korter kan wel, langer niet. Wij adviseren om niet teveel af te wijken van deze maat. Omdat de boorgaten een vaste plek hebben. Wat de industriële eettafel juist z’n ruige uitstraling geeft.

Robuust industriële eettafel van eiken spoorbielzen
Tafel van eiken spoorbielzen
Robust industriële tafel gemaakt van eiken spoorbielzen
Eettafel van eiken spoorbielzen

Afwerking Industriële tafel Spoorbielzen

Onder – en bovenkant worden mooi geschaafd en geschuurd. De koppen worden zoveel mogelijk in ere gehouden, mits de tafel 260 cm mag blijven. Wat zorgt voor een nog ruwer uiterlijk. Alle scherpe randen en splinters schuren we netjes weg. Met een zeer industriële eiken eettafel als resultaat.

Als laatste lakken we het blad met Skylt, of werken we het af met een olie. Maar net waar de voorkeur naar uit gaat. Skylt is een ultra matte afwerking en met olie is het blad op kleur te brengen.

Industriële eettafel van eiken spoorbielzen
Industriële tafel eiken spoorbielzen
Robuust industriële eettafel van eiken spoorbielzen
Tafel van eiken spoorbielzen
Robuust industriële tafel van eiken spoorbielzen
Eettafel van eiken spoorbielzen

Onderstellen Industriële eettafel spoorbielzen

Veel past bij een spoorbielzen blad. De traditionele U en X – poten doen het sowieso goed! Vooral de onbehandelde look, waarbij de lasnaden nog zichtbaar zijn. Om het geheel nog wat robuuster te maken!

Andere opties zijn uiteraard ook mogelijk. De stalen onderstellen zijn ook in zwart of wit te poedercoaten. We hebben ook meerdere trapezium varianten. Of onderstellen uit een deel, zoals een matrix of V-poot.

Robuust industriële eettafel van eiken spoorbielzen
Eettafel eiken spoorbielzen

Kijk ook eens bij wagonhouten tafels

Mooi toch? Dat industriële spul? Kijk ook eens bij wagonhouten eettafels.

Eettafels van Eiken Wagondelen