Tafels

Ronde eiken tafel

Een ronde tafel is ideaal voor een wat kleinere ruimte. Alhoewel, we maken ze tot een diameter van 180 cm. Dan heb je toch flink wat tafel in huis. Ook bij de ronde tafels behoort een facetrand tot de mogelijkheden, waarbij aan de randen de dikte op – of afloopt.

Met een ronde eiken tafel heb je een totaal andere beleving dan aan een rechthoekige of ovale tafel. Je zit dichter op elkaar, wat een diner aan een ronde tafel net wat intiemer en knusser maakt dan aan een ander type tafel. Ook bijvoorbeeld een gezelschapsspel is een stuk leuker aan een fraaie ronde tafel. Ook op kantoor doen ze het goed overigens!

De eiken balken worden verlijmd en met behulp van een CNC frees mooi rond gemaakt. De ronde eiken tafels hebben we in 4 cm en 6 cm dik.

Ronde eiken kantoortafel
Ronde eiken tafel, 6cm dik
Eetkamerstoel Dean aan ronde eiken tafel
Eetkamerstoel Dean

Afwerking ronde tafel eiken

De eiken bladen schuren we netjes af en we maken de randen mooi glad. Daarna kies je voor gevuld of open noesten en bepalen we de eindafwerking van de je ronde tafel. Om de mooie lichte kleur van eiken in ere te houden is onze ultra matte coating de beste optie. Deze coating zorgt ervoor dat het hout goed beschermd is tegen vlekken.

Uiteraard is er ook de optie de ronde eiken tafel af te werken met een olie. Zo kunnen we het eiken op kleur brengen. Zodat het meer matcht met de rest van je interieur. Zowel de coating als de olie die we gebruiken zijn onderhoudsvrij.

Ronde eetatfel eiken
Eiken ronde tafel
Ronde tafel eiken
Eiken ronde tafel 130cm

Onderstellen ronde tafels

We hebben verschillende typen stalen onderstellen voor onder de ronde eiken bladen. Bijvoorbeeld een kruispoot, maar het onderstel op onderstaande afbeelding is ook erg populair. De onderstellen kunnen we poedercoaten in zwart of wit, of een onbehandelde look geven.

Wit maakt de tafel erg strak. En is een hele fraaie combinatie met een lichte eiken. Ben je op zoek naar een ruigere uitstraling, dan zijn zwart of transparant betere opties. In alle gevallen is het staal goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Eiken ronde tafel
Massief eiken rond, 120x4cm.

Kijk ook eens bij ovale tafels!

Een iets grotere tafel, maar wel mooie ronde vormen. Kijk dan eens bij ons aanbod ovale tafels:

Eiken ovale tafels