Tafels

Ronde eiken tafel

Een ronde tafel is ideaal voor een wat kleinere ruimte. Alhoewel, we maken ze tot een diameter van 180 cm. Dan heb je toch flink wat tafel in huis. Ook bij de ronde tafels behoort een facetrand tot de mogelijkheden, of bijvoorbeeld een subtiel schuin aflopende rand.

Met een ronde eiken tafel heb je een totaal andere beleving dan aan een rechthoekige of ovale tafel. Je zit dichter op elkaar, wat een diner aan een ronde tafel net wat intiemer en knusser maakt dan aan een ander type tafel. Ook op kantoor doen ze het goed overigens!

De ronde eiken tafels hebben we in 4 cm dikte.

Ronde eiken tafel van 6 cm dik
Ronde eiken tafel
Ronde tafel van massief eikenhout, van 6 cm dik
Ronde eiken tafel

Afwerking ronde tafel eiken

De eiken bladen schuren we netjes af en we maken de randen mooi glad. Daarna kies je voor gevuld of open noesten en bepalen we de eindafwerking van de je ronde tafel. Om de mooie lichte kleur van eiken in ere te houden is onze ultra matte coating de beste optie. Deze coating zorgt ervoor dat het hout goed beschermd is tegen vlekken.

Uiteraard is er ook de optie de ronde eiken tafel af te werken met een olie. Zo kunnen we het eiken op kleur brengen. Zodat het meer matcht met de rest van je interieur bijvoorbeeld. Zowel de coating als de olie die we gebruiken zijn onderhoudsvrij.

Ronde eikenhouten tafel met wit onderstel
Ronde tafel van massief eikenhout
Ronde eikenhouten tafel. Massief eiken
Ronde eiken tafel
Ronde eiken tafel van 4 cm dik massief eikenhout
Ronde eiken tafel

Onderstellen ronde tafels

We hebben verschillende typen stalen onderstellen voor onder de ronde eiken bladen. Bijvoorbeeld een kruispoot, maar het onderstel op onderstaande afbeelding is ook erg populair. De onderstellen kunnen we poedercoaten in zwart of wit, of een onbehandelde look geven.

Wit maakt de tafel erg strak. En is een hele fraaie combinatie met een lichte eiken. Ben je op zoek naar een ruigere uitstraling, dan zijn zwart of transparant betere opties. In alle gevallen is het staal goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Ronde eiken tafel van 4 cm dik. Op een wit onderstel
Ronde eikenhouten tafel

Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen?

Wij van Oak & Steel hebben ook een andere website, die digitaal iets verder ontwikkeld is dan deze (oudere) website. Op de andere website kun je namelijk zelf de tafel samenstellen in 3D. Dus een uitstekende manier om de vorm, afmeting en kleur van de tafel te bekijken in combinatie met alle beschikbare onderstellen. Via deze link: Ronde tafel komt u op onze andere website met 3D configurator uit.

Kijk ook eens bij ovale tafels!

Een iets grotere tafel, maar wel mooie ronde vormen. Kijk dan eens bij ons aanbod ovale tafels:

Eiken ovale tafels