Tafels

Ovaal eettafel

Een massief eiken ovale eettafel doet t gewoon altijd goed, overal. Als eettafel thuis, maar ook zeker als sjieke vergadertafel. Het is toch net wat anders dan een reguliere rechthoekige tafel. Gezellig en praktisch! De rustieke eiken balken worden verlijmd tot blad en ovaal gemaakt in een CNC frees. Onze ovale tafels maken we tot een lengte van 300cm in 4 cm dik massief eikenhout.

Bepaal welke afmeting je wil, kies je onderstel uit en kies een kleur uit voor het hout. Benieuwd naar de mogelijk en prijzen van onze ovale tafels?

Wij van Oak & Steel hebben ook een andere website, die digitaal iets verder ontwikkeld is dan deze (oudere) website. Op de andere website kun je namelijk zelf de tafel samenstellen in 3D. Dus een uitstekende manier om de vorm, afmeting en kleur van de tafel te bekijken in combinatie met alle beschikbare onderstellen. Via deze link: Ovale eettafel komt u op onze andere website met 3D configurator uit.

Of kom langs in de showroom in Deventer.

Ovale eiken eettafel met matrix onderstel
Ovale massief eiken tafel
Ovale eiken tafel met facetrand van 4 cm dik
Ovale eiken tafel

Afwerking ovale tafel

Na het mooi glad schuren van het hout bekijken we samen of we de noesten moeten vullen. En bepalen we de afwerking. De ultra matte lak die we gebruiken biedt een zeer goede bescherming van je ovale tafel en vergt geen onderhoud. Het hout kan ook eerst op kleur gebracht worden met een olie. Daarna kan alsnog de matte laklaag erop. En is je tafel optimaal beschermd.

Naast de standaard ovale vorm bieden we bij de ovale eettafels een paar extra opties. Zoals bijvoorbeeld een facetrand, waarbij de rand van het blad op – of – afloopt in dikte.
Wat bij een ovale tafel ook een mooie toevoeging kan zijn is het mee lakken van de rand, in dezelfde kleur als het onderstel.

 

Ovaal eettafel zwart gelakt
Ovale eettafel zwart
Ovale eettafel van eikenhout met zwart gelakte rand
Ovale eiken eettafel
Ovale eiken tafel met wit gelakte rand
Ovale eiken tafel met wit onderstel

Onderstellen ovale eettafel

Een stalen matrix/spin poot werkt erg goed onder een ovale tafel. Alle stoelen kunnen goed aangeschoven worden. En de poot zit nergens echt in de weg. Ook andere opties zijn uiteraard bespreekbaar. Bijvoorbeeld een V-poot staat ook erg fraai.

Al onze stalen onderstellen worden goed behandeld. Wat betreft poedercoaten bieden we de opties mat zwart en wit, met fijnstructuur. En daarnaast behoort een onbehandelde look van het staal ook tot de mogelijkheden. Zodat de originele ‘staalkleur’ behouden blijft, maar het staal wel goed beschermd is.

Ovaal eettafel van massief eikenhout met zwart gelakte rand
Ovale eettafel met zwarte rand

Liever een ronde?

Liefhebber van ronde vormen? Maar toch liever een echte ronde, in plaats van een ovale eettafel? Kijk dan bij onze ronde tafels:

Ronde eiken tafels