Tafels

Ovaal eettafel

Een massief eiken ovale eettafel doet t gewoon altijd goed, overal. Als eettafel thuis, maar ook zeker als sjieke vergadertafel. Het is toch net wat anders dan een reguliere rechthoekige tafel. De rustieke eiken balken worden verlijmd tot blad en ovaal gemaakt in een CNC frees. Daarbij bestaat ook de optie om te kiezen voor een facetrand, gelakte randen of bijvoorbeeld rechte koppen.

Ovaal tafel
Massief eiken ovale tafel

Afwerking ovale tafel

Na het mooi glad schuren van het hout bekijken we samen of we de noesten moeten vullen. En bepalen we de afwerking. De ultra matte lak die we gebruiken biedt een zeer goede bescherming van je ovale tafel en vergt geen onderhoud. Het ovale blad is ook af te werken met een olie.

Naast de standaard ovale vorm bieden we bij de ovale eettafels een paar extra opties. Zoals bijvoorbeeld een facetrand, waarbij de rand van het blad op – of – afloopt in dikte.
Wat bij een ovale tafel ook een mooie toevoeging kan zijn is het mee lakken van de rand, in dezelfde kleur als het onderstel.

 

Massief eiken ovaal, 300x130x6cm.

Onderstellen ovale eettafel

Een stalen matrix/spin poot werkt erg goed onder een ovale tafel. Alle stoelen kunnen goed aangeschoven worden. En de poot zit nergens echt in de weg. Ook andere opties zijn uiteraard bespreekbaar. Bijvoorbeeld een V-poot staat ook erg fraai.

Al onze stalen onderstellen worden goed behandeld. Wat betreft poedercoaten bieden we de opties mat zwart en wit, met fijnstructuur. En daarnaast behoort een onbehandelde look van het staal ook tot de mogelijkheden. Zodat de originele ‘staalkleur’ behouden blijft, maar het staal wel goed beschermd is.

Liever een ronde?

Liefhebber van ronde vormen? Maar toch liever een echte ronde, in plaats van een ovale eettafel? Kijk dan bij onze ronde tafels:

Ronde eiken tafels