Tafels

Eikenhouten tafel

De massief eiken eettafels van Oak & Steel maken we op maat voor je. De tafelbladen bestaan uit fraaie rustieke eiken balken die verlijmd worden tot een rechthoekig tafelblad. Om werkingen van het hout maximaal tegen te gaan zijn de balken goed droog en plaatsen we stalen profielen onderin het blad. De eikenhouten tafel hebben we in 4 en 6 cm dik. En tot een lengte van 450 cm.

Eiken tafel
Massief eiken eettafel van 4cm dik
Eiken tafel
Eiken eettafel van 6cm dik

Afwerking eiken tafels

Na het mooi glad schuren van de bladen is er de mogelijkheid de noesten te vullen. Dit neemt een klein stukje rustiek weg van het blad, maar is wel wat praktischer. Het blad werken we af met een ultra matte coating of met olie.

Door te kiezen voor de coating behoudt het blad zijn eigen lichte kleur. Bovendien biedt de matte coating een zeer goede bescherming. Vlekken afdoen met een licht vochtige doek is voldoende. Regelmatig bijwerken en onderhoud zijn niet aan de orde.

Met olie is het hout meer op kleur te brengen. Een totaal andere kleur die past bij het je interieur, of een lichte olie die net even de tekeningen in het hout meer naar boven haalt. Met olie is onderhoud wel een vereiste.

Massief eiken tafel, 240x100x4cm.
Eiken tafel
Eiken tafel, afgewerkt met olie
Massief eiken tafel, 300x100x6cm.

Onderstellen eiken eetkamertafel

Zo’n mooi massief eiken blad verdient een strak onderstel. We hebben onderstellen in allerlei verschillende soorten en maten. U, X en verschillende trapezium poten. Maar ook onderstellen uit 1 deel, zoals een V-poot of matrixonderstel.

De poten werken we af in het zwart of wit gepoedercoat, of geven we een onbehandelde look. Zodat de originele ‘staalkleur’ behouden blijft. Afhankelijk van het interieur en wat je mooi vindt. Wat betreft bescherming en invloeden van buitenaf maakt poedercoaten of de transparante variant geen verschil.

Kom een kijkje nemen in onze showroom in Tilburg om een goed beeld te krijgen van onze eiken tafels en de verschillende opties en afwerkingen.

Eiken eettafel
Eiken balkentafel 6cm

Wel eiken, maar liever een mooie boomrand?

Kijk dan ook bij onze eiken boomstamtafels. Dezelfde mooie rustieke elementen. Maar minder strak, door de natuurlijke glooiing van de boomrand.

Massief eiken boomstamtafel