Tafels

Eikenhouten tafel

De massief eiken tafels van Oak & Steel worden op maat voor je gemaakt. De tafelbladen bestaan uit fraaie rustieke eiken balken die verlijmd worden tot een rechthoekig tafelblad. Om werkingen van het hout maximaal tegen te gaan zijn de balken goed droog en worden de verbindingen tussen de eiken stroken in veer en groef verlijmd. De eikenhouten tafel hebben we in 4cm dik en tot 300cm lengte.

Massief eikenhouten eetafel
Eikenhouten eettafel
Eiken tafel van 6 cm dik massief hout
Eikenhouten tafel rustiek

Afwerking massief eiken tafels

Na het mooi glad schuren van de bladen is er de mogelijkheid de noesten te vullen. Dit neemt een klein stukje rustiek weg van het blad, maar is wel wat praktischer. Het blad werken we af met een ultra matte coating of met olie.

Door te kiezen voor de coating behoudt het blad zijn eigen lichte kleur. Bovendien biedt de matte coating een zeer goede bescherming. Vlekken afdoen met een licht vochtige doek is voldoende. Regelmatig bijwerken en onderhoud zijn niet aan de orde.

Met olie is het hout meer op kleur te brengen. Een totaal andere kleur die past bij het je interieur, of een lichte olie die net even de tekeningen in het hout meer naar boven haalt. We bieden hierin veel verschillende opties. Na het aanbrengen van de olie, komt er alsnog een laklaag overheen. Dus ook voor een geolied blad geldt: geen onderhoud!

Industriele eikenhouten eettafel massief
Eikenhouten eettafel rechthoekig
Eikenhouten tafel van 6 cm dik, met omgekeerd trapezium onderstel
Eiken tafel van 6 cm
Eiken tafel recht 4 cm
Eiken tafel

Onderstellen eiken eetkamertafel

Zo’n mooi massief eiken tafelblad verdient een strak onderstel. We hebben onderstellen in allerlei verschillende soorten en maten. U, X en verschillende trapezium poten. Maar ook onderstellen uit 1 deel, zoals een V-poot of matrixonderstel.

De poten werken we af in het zwart of wit gepoedercoat, of geven we een onbehandelde look. Zodat de originele ‘staalkleur’ behouden blijft. Afhankelijk van het interieur en wat je mooi vindt. Wat betreft bescherming en invloeden van buitenaf maakt poedercoaten of de transparante variant geen verschil.

Mocht een eiken tafel u wat lijken en u benieuwd bent naar de prijs? We hebben ook een andere webshop waar je in 3D uw tafel samen kunt stellen, en daar rolt dan meteen een prijs uit. Klik maar op deze link: eikenhouten tafel om naar onze andere website te gaan waar u de eikenhouten tafel kan samenstellen.
Mocht u het fijner vinden om de tafel met eigen ogen te bekijken, kom dan een kijkje nemen in onze showroom in Deventer. Daar kunt u ook een goed beeld krijgen van onze massief eiken tafels en de verschillende opties en afwerkingen. Eiken bladen hebben we in veel maten op voorraad, dus eventueel kunt u direct een eiken blad uitzoeken die we dan vervolgens voor u klaar kunnen gaan maken!

Eiken tafel van 6 cm met wit onderstel
Eiken tafel van rustiek eikenhout

Wel eiken, maar liever een mooie boomrand?

Kijk dan ook bij onze eiken boomstamtafels. Dezelfde mooie rustieke elementen. Maar minder strak, door de natuurlijke glooiing van de boomrand.

Massief eiken boomstamtafel