Tafels

Boomstamtafel eiken

Met een eiken boomstamtafel haal je écht iets in huis. Deze massief eiken eettafels zijn stuk voor stuk uniek. Door de opvallende boomrand, de noesten en de levendige elementen in het hout. Een eiken boomstamtafel is tijdloos, robuust en authentiek. Doet het in elk interieur goed en is simpelweg een ‘eye-catcher‘.

Kies een mooi stalen onderstel uit om de boel op z’n plek te houden en je gewenste afwerking. Ook kun je ervoor kiezen de noesten te laten vullen door ons. Onze eiken boomstamtafels leveren 4 cm dikte. In lengte gaan de eiken boomstamtafels tot 300cm.

Massief eiken boomstamtafel
Massief eiken boomstam
Eiken boomstam tafel van 6 cm dik op spinpoot
Eiken boomstamtafel

Afwerking eiken boomstam tafels

Na het afschuren van het eiken blad vullen we eventueel de noesten. Ligt er maar net aan wat je wil! Daarna kijken we welke afwerking jullie voorkeur heeft.

Onze meest gebruikte coating is skylt. Een ultra matte coating die een stevige beschermlaag aanbrengt op het hout. Je ziet ‘m niet en het hout behoudt z’n lichte kleur. Als je voor een boomstamtafel gaat, ga je voor natuurlijke en levendige elementen. Omdat deze coating die natuurlijke elementen in stand houdt is dit niet voor niets te meest gekozen afwerking.

Het eiken boomstamblad kan uiteraard ook in de olie. Hiermee is het hout op kleur te brengen en kan ook zeer fraai zijn.

Eikenhouten boomstamtafel met big Mike onderstel
Eiken boomstamtafel met Big Mike poot
Eiken boomstamtafel van 4 cm dik op een stalen V - Poot
Eiken boomstamtafel met V - poot

Onderstellen eiken boomstamtafels

We hebben veel verschillende onderstellen in ons assortiment. Variërend van U – en X – poten tot trapeziums en spinpoten. Al onze stalen onderstellen zijn te poedercoaten in wit en zwart. We leveren ze ook in een onbehandelde look, voor het robuustere werk.

De ruimte tussen de poten bepalen we samen. Vaak afhankelijk van het aantal stoelen dat je kwijt wil aan de tafel, maar uiteraard ook wat je mooi vindt! Onder ons motto ‘Better safe then sorry‘, zetten we de poten met flink wat schroeven vast en plaatsen we vilt onder de poten. Om beschadigingen op de vloer tegen te gaan.

Wel een eiken tafel, maar geen boomrand?

Kijk dan bij onze eikenhouten eetkamertafels. Mooi verlijmde balken die samen een strakke eiken tafel vormen.

Aanbod eiken eettafels 

 

Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen?

Wij van Oak & Steel hebben ook een andere website, die digitaal iets verder ontwikkeld is dan deze (oudere) website. Op de andere website kun je namelijk zelf de tafel samenstellen in 3D. Dus een uitstekende manier om de vorm, afmeting en kleur van de tafel te bekijken in combinatie met alle beschikbare onderstellen. Via deze link: Boomstamtafel eiken komt u op onze andere website met 3D configurator uit.

Meer info?