Tafels

Eiken eettafels

De massief eiken tafel, onze favoriet! Zoals onze bedrijfsnaam al min of meer verklapt. Mooi rustiek eiken waar we verschillende soorten eettafels van maken. Eikenhout doet t altijd goed, in elk interieur en is tijdloos. We hebben eiken tafels in meerdere varianten: boomstamtafels, rechthoekige eettafels, ovale tafels en ronde tafels. Bij Oak&Steel stel je je eigen tafel helemaal samen.

Kijk rond en laat je inspireren!

Eikenhouten tafel

In onze showroom/werkplaats hebben we altijd een reeks eiken tafels staan. Met verschillende onderstellen en afwerkingen. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en afmetingen. Onderstellen zijn er in alle soorten en maten. Maar ook voor de afwerking van het hout bieden we een breed scala aan mogelijkheden. Een transparante ‘onbehandelde’ look, maar ook verschillende kleuren olie. Van geborsteld pikzwart tot bijvoorbeeld subtiele grijs of bruin tinten. Maar net wat je mooi vindt of bij de rest van je interieur past.

We kijken en denken graag met je mee. Welke onderstel is mooi onder welke tafel en wat is nou een handige afmeting tussen de poten als je 3 stoelen per kant kwijt wil bijvoorbeeld?

Ook digitaal hebben we recent een slag geslagen, want op onze ander website kunt u zelf uw eiken tafel samenstellen in 3D! Volgens ons een uitstekende manier om de vorm, afmeting en kleur van de tafel te bekijken in combinatie met alle beschikbare onderstellen. Via deze link: Eiken tafel komt u op onze andere website met 3D tafel configurator uit.

Naast eiken eettafels hebben we ook Noten tafels, Suar boomstamtafels en een uitgebreide collectie stoelen en eetkamerbanken.

 

Eikenhouten eettafel van 6 cm dik rustiek eiken met wit onderstel
Eiken eettafel van rustiek eiken
Massief eiken eettafel met een wit stalen onderstel
Massief eiken eettafel

Eiken eettafel

Het door ons gebruikte eikenhout is goed gedroogd. Maar het blijft hout en werkingen zijn nooit helemaal uit te sluiten. Van belang is de luchtvochtigheid is de gaten te houden. Het beste is om gedurende het hele jaar de luchtvochtigheid tussen de 40 % en 60 % te houden. Met een hygrometer kun je de luchtvochtigheid goed in de gaten houden. In de zomer ’s avonds goed ventileren en in de winter bijvoorbeeld een waterverdamper aan de radiator hangen zijn handige tips om de luchtvochtigheid binnen de perken te houden.

Wij leveren bij de eiken tafels altijd een handige brochure met tips en adviezen over het tegengaan van werkingen en algemeen onderhoud.

Eiken tafel in een industrieel interieur. Afgewerkt met olie
Eikenhouten eettafel in de olie