Tafels

Suar Boomstamtafel

De ultieme boomstamtafel! Mooie tekeningen in het hout en een heel fraai contrast tussen het lichtere spint en het donkere kernhout. Iedere Suar boomstamtafel is robuust en uniek! Het Suar hardhout is afkomstig uit Indonesië en is rete sterk! Het hout werkt nagenoeg niet en heeft al een wereldreis achter de rug, dus is ook goed droog.
De bomen groeien erg snel, tot wel 1,5 meter per jaar, en is daardoor geen beschermde houtsoort.

De bladen van onze Suar boomstam tafels zijn zo’n 8 cm dik. We hebben altijd een aantal bladen op voorraad. Variërend van 240 cm tot 350 cm. Voor bijzondere aanvragen kunnen we altijd op zoek gaan naar een geschikt blad. Deze bladen gaan wel tot 5/6 meter.

Meer boomstamtafel wordt t niet!

Suar boomstamtafel, 250x+/-90x8cm.
Suar boomstamtafel, 250x+/-90x8cm.

Afwerking Suar Boomstamtafels

We werken de Suar bladen doorgaans af met Skylt, een ultra matte coating. Maar ook olie doet het erg goed op Suar hout, omdat de tekeningen in het hout nadrukkelijker naar voren komen. Een geolied blad heeft echter wel meer onderhoud nodig. Met Skylt lijkt het hout onbehandeld. Het geeft het Suar hout daarentegen een bijzonder stevige (onzichtbare) beschermlaag.

 

Boomstamtafel Suar
Suar boomstamtafel 220 x 110 x 8 cm
Suar eetkamertafel
Suar boomstamtafel afgewerkt met ultra matte coating
Boomstamtafel Suar
Suar tafel, afgewerkt met olie

Onderstellen Suar Boomstamtafels

Een robuuste boomstamtafel vraagt om een robuust onderstel. De stalen onderstellen voor onze boomstamtafels zijn er in alle soorten en maten. We poedercoaten de poten in zwart of wit. Voor de meer industriële look hebben we een transparante afwerking. Waarbij het staal onbehandeld lijkt, maar wel degelijk beschermd is tegen invloeden van buitenaf. En waarbij ook de lasnaden bijvoorbeeld nog zichtbaar zijn!

Het onderstel maakt de tafel af en daarom kijken we samen naar wat jullie mooi vinden. Wat het meest praktisch is en, indien van toepassing, hoeveel ruimte tussen de poten we moeten hanteren.

Zo hebben we de vertrouwende U, X of trapezium – poten. Maar ook onderstellen uit één deel, zoals een V of Matrix onderstel. We plakken netjes vilt onder al onze stalen onderstellen, zodat de vloer geen schade oploopt.

Boomstamtafel Suar
Suar boomstamtafel 220 x 110 x 8 cm.

Ietsje minder boomstam?

Kijk dan eens bij onze eiken boomstamtafels. De natuurlijke boomranden bij onze eiken boomstamtafels zijn net iets rustige dan die van Suar boomstambladen. De bladen zijn iets dunner en ook beschikbaar in een variant van 4 cm dik.

Eiken Boomstamtafels