Tafels

Suar Boomstamtafel

De ultieme boomstamtafel! Mooie tekeningen in het hout en een heel fraai contrast tussen het lichtere spint en het donkere kernhout. Iedere Suar boomstamtafel is robuust en uniek! Het Suar hardhout is afkomstig uit Indonesië en heeft dus al een flinke wereldreis achter de rug! Het hout is goed droog en werkt nagenoeg niet. De bomen groeien erg snel, tot wel 1,5 meter per jaar en kunnen 25 meter hoog worden. Suar hout is daardoor geen beschermde houtsoort en voldoet aan ‘Indonesian Legal Wood’ certificaat.

De bladen van onze Suar boomstamtafels zijn zo’n 8 cm dik. Wij zijn van mening dat je een Suar boomstamblad moet kunnen zien en voelen. Vandaar dat we altijd een flink aantal afmetingen op voorraad hebben en opgesteld hebben staan in de showroom. Variërend van 200 cm tot 350 cm. Voor bijzondere aanvragen kunnen we altijd op zoek gaan naar een geschikt blad. De Suar boomstamtafels gaan wel tot 5/6 meter.

Meer boomstamtafel wordt t niet!

Boomstamtafel van tropisch Suar hout
Suar boomstamtafel
Boomstamtafel van Suar hout op BigMike onderstel
Suar Boomstamtafel

Afwerking Suar Boomstamtafels

We werken de Suar bladen doorgaans af met Skylt, een ultra matte coating. Maar ook olie doet het erg goed op Suar hout, omdat de tekeningen in het hout nog nadrukkelijker naar voren komen. Beide afwerklagen bieden optimaal bescherming tegen vlekken.

 

Boomstamtafel van Suar hout op een stalen spinpoot
Boomstamtafel Suar hout
Boomstamtafel van Suar hout op een stalen matrixpoot
Boomstamtafel Suar
Suar boomstamtafel met zwart onderstel
Boomstam tafel Suar

Onderstellen Suar Boomstamtafels

Een robuuste boomstamtafel vraagt om een robuust onderstel. De stalen onderstellen voor onze boomstamtafels zijn er in alle soorten en maten. We poedercoaten de poten in zwart of wit. Voor de meer industriële look hebben we een transparante afwerking. Waarbij het staal onbehandeld lijkt, maar wel degelijk beschermd is tegen invloeden van buitenaf. En waarbij ook de lasnaden bijvoorbeeld nog zichtbaar zijn!

Het onderstel maakt de tafel af en daarom kijken we samen naar wat jullie mooi vinden. Wat het meest praktisch is en, indien van toepassing, hoeveel ruimte tussen de poten we moeten hanteren.

Zo hebben we de vertrouwende U, X of trapezium – poten. Maar ook onderstellen uit één deel, zoals een V of Matrix onderstel. We plakken netjes vilt onder al onze stalen onderstellen, zodat de vloer geen schade oploopt.

Suar boomstam tafel
Suar boomstamtafel

Ietsje minder boomstam?

Kijk dan eens bij onze eiken boomstamtafels. De natuurlijke boomranden bij onze eiken boomstamtafels zijn net iets rustige dan die van Suar boomstambladen. De bladen zijn iets dunner en ook beschikbaar in een variant van 4 cm dik.

Eiken Boomstamtafels