Tafels

Eiken boomstamtafel

Wil je iets authentieks in huis? Dan is een eiken boomstamtafel zeker de moeite waard. Door de unieke boomrand is elke boomstamtafel anders. Voeg daaraan de rustieke elementen toe en je hebt een tafelblad dat niemand anders heeft. Het gebruikte Frans Eiken is goed droog en bevat flink wat mooie noesten en levendige elementen.

Boom stamtafel
Eiken boomstamtafel met spinpoot
Massief eiken boomstamtafel
Massief eiken boomstam

Afwerking Eiken Boomstamtafels

Allemaal leuk en aardig, die rustieke elementen… Maar niet altijd even praktisch natuurlijk. Wij bieden de optie de noesten te vullen. Het boomstamblad behoudt zijn wat wildere uitstraling, maar is net even wat makkelijker schoon te houden.

Als standaard afwerking voor al onze eiken tafels gebruiken wij Skylt, een ultra matte coating. Door onzichtbare beschermlaag lijkt het hout onbehandeld. Maar niets in minder waar. Skylt geef de boomstamtafel een uiterst stevige beschermlaag. Wij zetten er 5 lagen dik op. Zodoende is een boomstam tafel met Skylt nagenoeg onderhoudsvrij.

Uiteraard zijn de bladen ook af te werken met een olie. Olie vergt wat meer onderhoud, maar kan de boomstamtafel een totaal andere look geven. Een look die bijvoorbeeld beter bij de rest van het interieur past.

Boom stamtafel
Eiken boomstamtafel met spinpoot
Eikenhouten boomstamtafel met big Mike onderstel
Eiken boomstamtafel met Big Mike poot

Onderstellen Boomstamtafel

De stalen onderstellen voor onze boomstamtafels zijn er in alle soorten en maten. We poedercoaten de poten in zwart of wit. Voor de meer industriëlen onder ons hebben we ook de onbehandelde look. Waarbij ook de lasnaden bijvoorbeeld nog zichtbaar zijn!

Het onderstel maakt de tafel af en daarom kijken we samen naar wat jullie mooi vinden. Wat het meest praktisch is en, indien van toepassing, hoeveel ruimte tussen de poten we moeten hanteren.

Zo hebben we de vertrouwende U, X of trapezium – poten. Maar ook onderstellen uit één deel, zoals een V of Matrix onderstel. We plakken netjes vilt onder al onze stalen onderstellen, zodat de vloer geen schade oploopt.

Eiken boomstamtafel van 4 cm dik op een stalen V - Poot
Eiken boomstamtafel met V - poot

Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen?

Wij van Oak & Steel hebben ook een andere website, die digitaal iets verder ontwikkeld is dan deze (oudere) website. Op de andere website kun je namelijk zelf de eiken boomstamtafel samenstellen in 3D. Dus een uitstekende manier om de vorm, afmeting en kleur van de tafel te bekijken in combinatie met alle beschikbare onderstellen. Via deze link: Eiken boomstamtafel komt u op onze andere website met 3D tafel configurator uit.

Nog meer Boomstam?

Is een eiken boomstamtafel nog te rustig voor je? Op zoek naar een echte robuuste knaller. Neem een kijkje bij onze Suar Boomstamtafels. Bladen uit één stuk, nog een stukje dikker en prachtige tekeningen in het hout.

Suar Boomstamtafels