Tafels

Boomstamtafels

Een boomstamtafels is altijd ‘one of a kind‘. De grillige boomrand is bij geen enkele tafel hetzelfde en maakt iedere boomstam tafel uniek. De variatie in onderstellen is enorm. We hebben in de showroom altijd een aantal voorbeelden staan. Oak&Steel heeft boomstamtafels van Frans Eiken en van Suar, een tropisch hardhout.

De eiken variant hebben we tot 4 meter. De Suar tafels gaan nog een stapje verder. En zijn verkrijgbaar tot 5/6 meter.

Boomstamtafels, in alle soorten en maten

Ook als het op boomstamtafels aankomt geldt: voor ieder wat wils. Bij een boomstamtafel denkt men al snel aan joekels van 5 meter lang en anderhalve meter breed. Deze optie bestaat natuurlijk, maar ook kleinere boomstam eettafels van rond de 2 meter zie je steeds vaker voorbij komen. In zowel Eiken als Suar.

Dus zowel heftige vergadertafels die je met 6 man moet tillen als kleinere eet – of werktafels behoren tot de mogelijkheden.

Eiken boomstamtafel met wit trapezium onderstel in industrieel interieur
Eiken boomstamtafel van 6 cm dik

Boomstamtafel

We proberen de kans op werkingen zo laag mogelijk te houden uiteraard. Het hout is optimaal gedroogd en bij de Suar bladen zitten bijvoorbeeld stalen pinnen door het hout. Om kromtrekken te voorkomen.

Onder -en bovenkant schuren we netjes af. Geen scherpe randjes, splinters of andere oneffenheden. De natuurlijke elementen van het hout maken een boomstamtafel mooi en uniek. Maar een tafel moet bovenal ook praktisch zijn.

Voorafgaand aan de bezorging nemen we eventuele bijzonderheden door. Op lokatie gaan we uiterst zorgzaam te werk. Omdat, zeker bij boomstamtafels, de bladen wel eens richting de paar 100 kilo gaan. Gaan we pas weg als de tafel perfect op z’n plek staat.

Benieuwd naar alle mogelijkheden en prijzen?

Wij van Oak & Steel hebben ook een andere website, die digitaal iets verder ontwikkeld is dan deze (oudere) website. Op de andere website kun je namelijk zelf de eiken boomstamtafel samenstellen in 3D. Dus een uitstekende manier om de vorm, afmeting en kleur van de tafel te bekijken in combinatie met alle beschikbare onderstellen. Via deze link: Boomstamtafel komt u op onze andere website met 3D tafel configurator uit.