Blog

Gedeelde passie / dingen maken

Oak&Steel combineert onze passies: ondernemen en dingen maken. Nou is ‘dingen maken’ nogal een breed begrip, maar het dekt wel de lading. Van een krot een woonhuis maken, eindeloos klussen aan de keuken, meubels maken in de garage en ga zo maar door. Been there, done that! Tijd voor een nieuw kindje: ‘Oak & Steel’ (mei 2014).

Eikenhout

We gaan dingen maken van hout en staal. En dan vooral eikenhout, want dat is onze favoriet. Daarbij komt meteen die andere passie om de hoek kijken: er is markt voor dergelijke producten! De eerste twee/drie tafeltjes die nog in de garage gefabriceerd zijn waren binnen 2 dagen verkocht.

Een hecht netwerk

Marktonderzoek en onderneminsplan er tegenaan en we gaan los. Na een half jaar uit de eerste loods gegroeid te zijn, zitten we nu goed aan de Piushaven in Tilburg. Een showroom annex werkplaats, waar we op de dagen dat we open zijn altijd zelf aanwezig zijn. Want persoonlijke benadering en klantcontact vinden we niet alleen essentieel, maar ook gewoon leuk.

Met een hecht netwerk van ZZP’ers, leveranciers, inkopers en sjouwers zorgt Oak & Steel dat jouw tafel van ruw stuk hout tot strak product op z’n eindbestemming terecht komt.

Wat we doen

Naast handgemaakte tafels, waar we ooit mee begonnen zijn, bestaat het assortiment van Oak & Steel inmiddels ook uit (leren) stoelen, vloerkleden en zijn we ook te benaderen voor grootschalige (horeca) interieurprojecten.